Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Първи голям успех за Формация "Сцена без граници"

Е-мейл Печат ПДФ

piesa"Сцена без граници" - така се нарича новосформираният театър тук в Чикаго. През изминалата събота, на 18-ти февруари, формацията представи първата си постановка "Великденско вино". Тази дата не беше избрана случайно за представлението. По случай 144 години от обесването на Апостола на Свободата, режисьорът Емил Стоев, който беше и актьор в монолога за Поп Кръстьо, бе решил да изиграе пиесата и чрез нея всички заедно да почетем паметта на Васил Левски.
"Сцена без граници" стартира своята дейност през февруари 2016 г. Идеята на формацията е повече от достойна - да запази българските корени и през океана, а как иначе, освен чрез утвърждаване на майчиното ни слово. Основателите й са четирима души - режисьорът Емил Стоев, писателят Дари Проданова, журналистът Радост Павлова и комикът Димитър Илчев. Пред всички в публиката, те споделиха, че са самодеен състав, зад който не стои никаква политическа, религиозна, обществена или правителствена структура.
Сценичното представление се проведе в Leela Arts Center в Des Plaines. Залата събра около сто и петдесет души, които станаха на крака и дълго ръкопляскаха след невероятно изпълнената актьорска игра на Емо Стоев. Генералният консул на Р. България в Чикаго - г-н Иван Анчев, също уважи първото театрално представление на формация "Сцена без граници".
Накрая г-н Стоев представи на всички в залата останалите от екипа на формацията. Те благодариха на публиката и спонсорите, за осъществилия се проект. С радост казаха, че биха се радвали на желаещи, които да се включат от сърце в екипа. Споделиха, че имат още много идеи за в бъдеще, над които вече работят.

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер