Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

ЕК: САЩ са стратегически партньор, но ние избираме съпричастността пред национализма

Е-мейл Печат ПДФ

САЩ са стратегически партньор на ЕС, това е важно за световната стабилност. Въпросът дали САЩ са наш стратегически партньор не стои на дневен ред, заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с решението на Вашингтон за ограничаване на миграцията от държави с мюсюлманско вероизповедание.
В ЕС не дискриминираме хората по националност, произход и вероизповедание. Европейският подход избира съпричастността пред национализма, добави говорителят.
Той отбеляза, че от правна гледна точка ЕК ще предприеме всичко необходимо да проучи мерките, въведени от САЩ срещу имиграцията и тяхното отражение върху гражданите на ЕС. По думите на говорителя засега е неясно как въведените ограничения за достъп до САЩ биха се отразили на европейците с двойно гражданство - от държава от ЕС и от страните от т. нар. забранителен списък (Ирак, Сирия, Иран, Судан, Либия, Сомалия и Йемен).
Заети сме с нашия европейски модел за справяне (с миграцията), това е най-добрият начин да покажем единство, затова светът ни възприема като сигурно място в тези размирни времена, коментира говорителят. Той не изключи възможността темата да бъде обсъдена в сряда на седмичното заседание на еврокомисарите.


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер