Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Форум „Недвижими имоти, продажби и покупки"

Е-мейл Печат ПДФ

forumВ станалия вече популярен център "МАГУРА" домакините продължават да изненадват с полезно организирани срещи, дискусии и беседи. Те се посрещат с интерес от българската общност, защото са добре организирани. Темите са подбрани и насочени към специалисти в своята област. Приятно е да виждаш как успели българи предават своя опит и знание ,с една единствена цел: да са полезни и даващи самочувствие на своите сънародници.
Такава беше неделната среща на организирания Форум. Темата беше интересна и основателно премина при изключителен интерес от страна на присъстващите. Пет български брокерки и две финансистки застанаха с лице към своите сънародници, готови да отговарят на всеки въпрос. Направиха го изключително професионално, разкривайки в детайли процеса при закупуване и продажба на недвижимо имущество.
Марияна Коцева, финансист, обясни защо първата стъпка започва с финансиране. Какво трябва да знаем. Много интересна тема, с много въпроси, на които тя даде своя професионален отговор. Даниела Иванова, брокер по недвижими имоти, изнесе прекрасна лекция на тема "Защо трябва да работим с брокер и как да го изберем". С много примери и факти от своята дългогодишна практика тя отговори на въпросите. В заключение обобщи процеса на брокера, давайки възможност да се разбере, че той работи в полза на клиента си.
"Главната ни цел е да облекчим процеса, като ви помогнем да вземете информирано решение, базирано на последните статистики и тенденции на пазара на недвижими имоти." - каза Кристияна Йорданова, брокер на недвижими имоти. Таня Михайлова и Гергана Тодорова също отговориха изчерпателно на въпросите от публиката. А най-интересните от тях бяха: Кой са важните дати след като сключим договор? и Какво трябва да гледаме в един имот, за да вземем най-правилното решение? ". И двете са със завиден стаж и опит като брокери на недвижими имоти.
Катерина Ангелова, също брокер на недвижими имоти, разясни процеса на продаване. Тя наблегна на това, което казаха и колежките и. А именно: Най важното е взаимно доверие. То води към успешна сделка.
Най-атакувана с въпроси беше финансистката Олга Батиста. Първото нещо, което каза тя е това, че не трябва да се подвеждат по името, а да я възприемат като българка. Именно като такава тя отговаряше изчерпателно на всички въпроси. Най-важният от които беше рефинансирането. Въпрос, който интересуваше голяма част от хората.
Направи ми приятно впечатление, че много хора си записваха отговорите, задаваха допълнителни, търсеха отговор на своя проблем. Слушах с интерес дискусията и си правех своите изводи. А те са, че българската емиграция вече все повече се интересува от покупки и продажби. И най-важното, че може да разчита на опитни наши брокери и финансисти. Това са и думите на брокер Гергана Тодорова, " Опитният агент е изключително важен, не само в това да представи вашата документация на ответната страна, било то купувач или продавач, но също да направи и така, че да ви спести максимално най-много средства и проблеми."

 

Добри Карабонев
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер