Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Първата стъпка на Тръмп бе насочена срещу "Обамакеър"

Е-мейл Печат ПДФ

Новият американски президент Доналд Тръмп предприе веднага първите си управленски действия и подписа указ, с който нареди на федералните власти да минимизират икономическата тежест на Закона за здравните грижи. Законът е известен още като "Обамакеър" и бе една от основните реформи по време на управлението на Барак Обама. Още по време на своята кампания Тръмп обяви, че ще го отмени.
Новият президент заяви, че ще оттегли САЩ от договора за Транстихоокенско партньорство (ТТП). Това е споразумение между 12 държави, подкрепено от Обама с цел да се балансира търговията с Азия в отговор на нарастващата търговска мощ на Китай.


Доналд Тръмп подписа и предложенията си до Сената за членове на своето правителство. Първото бе за пенсионирания ген. Джеймс Матис, който трябва да поеме функциите на министър на отбраната. Сенатът прие това предложение и по-късно Матис положи клетва. По-късно ген. Джон Кели бе избран за министър на националната сигурност.
Тръмп подписа и прокламация, с която се въвежда специален ден за честване на патриотизма.
На сайта на президентството новата администрация публикува само шест от своите управленски приоритети. Те са в областите енергетика, външна политика, заетост и икономически растеж, отбрана, вътрешна сигурност и търговски споразумения. Засега няма информация какво ще се случва с правата на ЛГБТ общността, климатичните промени и каква точно ще е реформата на Тръмп в здравеопазването.
Попитан как е минал първия му ден като президент, Тръмп отговори: "Имаше работа, но беше хубав – красив ден".
Американските медии не пропускат да отбележат и някои промени в аранжимента на Овалния кабинет. Бюстът на британския военновременнен лидер Уинстън Чърчил бе върнат на челно място, след като Обама го бе преместил на странична маса. Статуетката на Мартин Лутър Кинг, внесена в кабинета от бившия президент на САЩ Барак Обама, бе преместена до камината.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер