Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Ще поживеем, ще видим

Е-мейл Печат ПДФ

rusevaПрезидентът подписа и даде ход на работните групи да започнат разпадането на Обама Кеар, но само не си го представяйте като нещо, което ще бъде премахнато УТРЕ. Те само ЗАПОЧВАТ да работят. Той обеща пре-поставяне на закона, така че това пък въобще не бихте прочели или чули, че се е случило вчера, днес или ще се случи утре.

Идеята на републиканците започва да се оформя и става по-видима в мъглата от приказки. Те си представят болните хора (тези със здравни проблеми, или реално погледнато повече от 1/3 от населението) да бъдат подсигурени чрез специално предлагане от съответните щатски нива (имаше го в миналото, и там, поради високите цени, можеха да си позволят да бъдат едва четвърт милион от цялото население на страната).
Здравите, те ще се състезават в надбягването с високите дедактибъли. Колкото повече в здравен спестовен влог сложите, толкова по-малки данъци, което ще рече, че косвено ще ви се дава субсидия затова, че пестите пари, за да си плащате здравните нужди. Е, ако ги имате тези пари.
Новата мода е позабравеното старо, с претенциите да е по-добро. Нека оставим новата управа да си гълчи и вдига пара. Нали затова са избрани?
Аз по-добре да започна да публикувам информация за Медикеар: програмата за здравно осигуряване на хората над 65 години. Тя също е в дневния ред на Републиканците, които си я представят като програма с купони, които да помагат на възрастните да си плащат застраховките.
От всичко казано по-горе започва да става ясно, че никой в тази държава не се бори с високите цени в здравеопазването (Overpriced Health Care), а по-скоро се разменят обиди на тема надценени (Overpriced) актьори. Вниманието винаги е някак си изместено от ГЛАВНИЯ ПРОБЛЕМ, и суетата и ежедневните пререкания взимат надмощие. Всичко е на юруш в първия мандат, и ако е рекъл Господ да има втори, той се изкарва по течението и под силата на натиска на различни интереси, но с най-малкото възможно съпротивление. Това е моето впечатление (Experience!) от системата да бъдеш Първият Командир на държавата.
Аз не зная дали Тръмп има реалното намерение да гони хора от тази страна, но ако не успее да РЕАЛИЗИРА обещанията си ефективно, хората сами ще започнат да си тръгват. Засега те мигрират от щат в щат, следвайки по-добрите условия на живот. Масово пенсионерите избират други приветливи страни, за да могат да изживеят по-добре старините си. На къде да поемаме ние?
Нека поживеем, за да видим?!
Четете най-новите съобщения във Facebook на страницата на Helpico Insurance Agency.


До скоро: Анна Русева

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер