Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
ноември 25
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Коледно дарение за СК Борба "Миньор" (Перник)

Е-мейл Печат ПДФ

borbaСпортен клуб по класическа борба "Миньор" (Перник) получи страхотен подарък за Коледа. Уникални борцови трика за младите надежди на Перник и България пристигнаха от варненската фирма за спортна екипировка "MISHO". Дарението на клуба направи спонсорът на ФК „Миньор" (Чикаго) – Димитър Огнянов, който дари $800, с които бяха закупени 23-чифта борцови трика. Идеята за дарението е на ветераните на клуба, които живеят от години в Чикаго.
"Първоначално се бяхме разбрали да си разделим средствата за закупуването на триката, но Мишо Добрев направи голяма отстъпка и спонсорът Димитър Огнянов реши да поеме цялата поръчка, за което му благодарим. Разбира се, при това положение до края на зимата ще повторим поръчката и този път ние ще поемем разходите.", коментира единият от ветераните на пернишкия клуб по борба и бронзов медалист от световно първенство - Стойчо Иванов.
Дизайнер на борцовите трика е благоевградчанинът Димитър Манолчев. Благодарение на неговото творчество състезателите на клуба ще се борят с най-хубавите трика в България.
Припомняме ви, че това е четвъртото дарение от САЩ в посока СК Борба „Миньор" (Перник). В началото на 2014 г. Димитър Огнянов дари $2000, с които тогава бяха закупени анцузи и трика за мъжкия отбор. През февруари месец на 2015 година ветераните дариха сума от $1000, която беше използвана за закупуването на маркови борцови кецове. Същата година на световното първенство в Лас Вегас бившите състезатели на клуба дариха нови $1000 за закупуването на качествени спортни уреди от фирмата на Иван Раднев - „Суплес".
Производителят на качествените борцови тирка е фирма "MISHO". Компанията е създадена през 1991 година, с основна дейност производство на спортна екипировка. През годините фирма "MISHO" е произвеждала артикули за "ASICS" - Италия, а с "UHLSPORT" - Германия работи до ден днешен като единствен представител за България. С "Misho Sport" се обличат ВК "Добруджа" 07 (Шампион на България при мъжете за 2015/2016) и БК "Черно море Тича". С "Uhlsport" фирмата облича ПФК "Берое" (Стара Загора), ПФК "Локомотив" (Пловдив) и ПФК "Черно море" (Варна).

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер