Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Банковите сметки на телевизия "Раша тудей" във Великобритания са блокирани

Е-мейл Печат ПДФ

Банковите сметки на държавната руска телевизия "Раша тудей" във Великобритания са блокирани, заяви главният редактор на медията Маргарита Симонян, цитирана от Ройтерс.
"Всички наши сметки са блокирани във Великобритания. Всичките ни сметки. "Решението не може да бъде обжалвано". Да живее свободата на словото!", написа Симонян в една от социалните мрежи.
Този ход вероятно ще създаде затруднения за телевизията, която често кани гости, критикуващи Запада, и представя кремълската гледна точка, да функционира във Великобритания. Симонян каза, че не знае какво стои зад решението, но заяви пред новинарския портал РБК, че единствената й теория е, че това е част от британския пакет санкции срещу Русия.


"Напускайки ЕС, Лондон остави в Европа своите задължения към свободата на словото. Както се казва - в новия живот без вредни навици", написа във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.
Британският външен министър Борис Джонсън вбеси миналата седмица Русия, като призова сънародниците си да отидат да протестират пред руското посолство заради въздушните удари на Русия в сирийския град Алепо.
Медийният регулатор на острова е вземал в миналото решения в ущърб на "Раша тудей", заради серия от предавания за Сирия и Украйна, сметнати за пристрастни, подвеждащи и нарушаващи британския кодекс за радио-телевизионните програми.
Руското правителство обвини британската банка "Барклис" в налагане на цензура миналата година, след като финансовата институция закри сметки на държавната новинарска агенция "Россия сегодня". Директорът на агенцията Дмитрий Кисельов е в списъка със санкции на ЕС, свързани с руските действия в Украйна.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер