Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Дарове от природата: Олио от канабис/коноп

Е-мейл Печат ПДФ

venetaЗдравейте, приятели,
В този брой ще говоря за ползите от олиото от канабис/коноп. Подтикна ме да пиша на тази тема читателка, с която разговарях по телефона, но и моя лична история. Дъщеричката ми наскоро получи гърч, дълъг 60 минути, съпроводен с 42 градуса температура. Последствията бяха много лоши. Мускулчетата и се сковаха, започна спазми, дори и езикът в устата и започна да се сковава. Колкото повече лекарства и давахме, толкова гърчовете и зачестяваха. И така, да съкратя историята, след голямо ходене по мъките спряхме едното лекарство, а другото го намалихме до минимум. След дълго разследване намерих и педиатър, който предписва канабис. Слава на Бога, откакто започна да го пие не е направила нито един гърч и спазмите и намаляха. Неврологът ни предупреди, че не във всички случаи и действа, но той лекувал около 6-7 деца, които го ползват и само при едно не работи. Преди съм чувала истории, които смятах, че са преувеличени, но сега вече силно вярвам в ползите от канабисовото олио. Информацията по-долу е взета от здравни сайтове, но напълно съвпада с това, което ми беше обяснени от нашия лекар. Той също ми обясни, че досега не е регистриран случай, от който някой да е починал от свръх доза.
Маслото от коноп/канабис
С редовната употреба на масло от канабис, тази смарагденозелена течност, ще осигурите безпроблемна работа на клетките. Благодарение на своя уникален състав, маслото от коноп действа благотворно и лечебно - предпазва от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, повишава издръжливостта, витализира тялото, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имунитета.
Конопът е храна, лекарство, енергия, облекло, фураж
Представете си билка, която може да задоволи всички човешки нужди. Билка, която може да се използва като храна, лекарства, енергия, за дрехи, строителни материали, дори и като фураж. Всичко това е възможно благодарение на общопознатата "табу" билка - коноп, известна и като канабис или марихуана.
Индустриалният коноп съдържа нисък процент на психоактивното вещество ТНС (Tetrahydrocannabinol) и няма опияняващо действие. Неговите влакна, семена и масло са много лековити. За разлика от него, индийският коноп (канабис) съдържа висок процент на ТНС и се използва като наркотик със силно психоактивно действие.
Марихуана се наричат изсушените (и понякога обработени) женски (съцветия) на някои видове коноп (Cannabis), когато са предназначени за употреба от човека с оглед на психоактивното им въздействие.
Конопът е с перфектно съотношение на ненаситени мастни киселини.
Семената от коноп са изключително здравословни. Конопът може да расте навсякъде, от сухата Сахара до студената Скандинавия и ако не е забранен да се отглежда, би било идеално решение на проблемите с глада в света.
Може да се използва суров, пържен, смлян и под формата на масло. Семената от коноп са богат източник на всички 20 аминокиселини, включително и 9 есенциални, които организмът не може да произвежда. Конопът съдържа витамин А, В1, В2, В3, В6, С, D и Е.
Това е единственото растително масло, което съдържа в идеално съотношение ненаситени мастни киселини, линолова, линоленова и гама-линоленова киселина. Има перфектно съотношение на омега-3 и омега-6-киселини, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания.
За човешкия метаболизъм е оптимално съотношението на мастни киселини 1:3 (една част линоленова киселина /омега-3 и три части линолова киселина / омега-6), които можем да намерим само в маслото от коноп.
Само от 10 до 20 г конопово масло отговаря на ежедневните нужди на тези две есенциални мастни киселини.
Идеален състав на конопеното масло
Семената от коноп са най-богатият известен източник на полиненаситени мастни киселини. Благодарение на високото съдържание на многократно ненаситени мастни киселини - 75 на сто, маслото от коноп има перфектен състав, който е идеален за човешкото тяло. В масла с наситени мастни киселини повечето мазнини се "разбиват", частично се превръщат в енергия за човешкото тяло, а частично се натрупват в мастните клетки (холестерол).
Ненаситените мастни киселини играят важната роля при синтеза на важни хормони, поддържат имунитета и подобряват метаболизма на клетките. Поради отсъствието на двата вида холестерол и трансмасни киселини, маслото от коноп балансира липидите в кръвта и така организмът се предпазва от атеросклероза, сърдечни и мозъчни удари. Семената от коноп подсилват имунитета на организма, намаляват холестерола и предпазват кръвоносните съдове.
Той е богат източник на фитонутриенти, които предпазват имунитета, кръвоносните съдове, клетките и много органи. Лесно смилаем е и не предизвиква подуване на корема и газове.
Консумацията на конопено масло помага за предотвратяване на високото ниво на холестерола и високото кръвно налягане, повишава издръжливостта, витализира тялото, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имунитета, намаляват болката и отока при артрит, облекчава ПМС, лекува бактериални инфекции и засилва функциите на мозъка. Използва се и за болни от СПИН, глаукома, астма, епилепсия.
Ако сте на специална терапия или лечение, което забранява вземане омега-3, омега-6 или гама-линоленова киселина или ако сте на имуносупресивна терапия, преди да започнете да приемате конопово масло, потърсете консултация с Вашия лекар.
Коноп при акне
Поради своите хранителни свойства, маслото от коноп е идеално за грижа за косата и кожата. Изследванията показват положително въздействие на конопеното масло при възпаления на кожата и облекчаване на сърбежа и лющенето на кожата.
Масло от коноп за отслабване
Гама-линоленова киселина от конопеното масло доказано действа за намаляване на наднорменото тегло.
Конопът и нервната система
Конопеното масло силно подобрява цялостната нервна система и така помага при предотвратяване на заболявания на нервите, причинени от диабета.
Високо кръвно налягане, сърдечни заболявания
Конопеното масло действа балансиращо - понижава кръвното налягане и помага за предотвратяване сърдечни заболявания.
Неприятни симптоми при менопауза
Жените говорят за видими подобрения на неприятните симптоми на менопаузата.
Очни заболявания
Конопът помага при "сухота в очите" и "синдрома на сухота в устата".
Ревматоиден артрит
Гама-линоленова киселина може да намали възпалението на ставите, отичането и сутрешната скованост.
Алкохолизъм и коноп
Конопеното масло може да намали зависимостта от алкохол и предотвратява увреждането на черния дроб.
Конопът лекува язва
Изследванията показват, че гама-линоленова киселина има свойства, които са ефективни срещу язва.
Следва продължение...
Ако някой от вас има опит с масло от коноп/канабис и иска да сподели историята, моля да ми пише. Целта на тази рубрика е да споделяме опита си и да се обръщаме към Природата колкото е възможно повече.

 

Венета Михайлова
за в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер