Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Програма за разнообразяване на имигрантския поток в САЩ

Е-мейл Печат ПДФ

greencardДържавният департамент обяви официално изданието на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2018 г. на 16 септември 2016 г. Програмата DV-2018 ще се проведе изцяло по електронен път на следния уебсайт: www.dvlottery.state.gov.
Важна промяна: Участниците трябва да изпратят скорошна снимка, направена през последните шест месеца. Заявки за участие, които са със снимката от последното издание на програмата (DV-2017), ще бъдат дисквалифицирани.
Електронните формуляри за регистрация се подават от 12 ч. на обед, Източно стандартно лятно време, на 4 октомври 2016 г. до 12 ч. на обед, Източно стандартно време, на 7 ноември 2016 г. Кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV на адрес www.dvlottery.state.govпрез периода за регистрация. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.
Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. Участниците ще получат официален номер за потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер до 30 септември 2018 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в програмата DV-2018. Всички участници, включително тези, които не са избрани, ще могат да проверят статуса на заявката си за участие чрез функцията Entrant Status Check на уебсайта на програмата wwww.dvlottery.state.gov след 2 май 2017 г. Изтеглените участници, които отговорят на указанията, предоставени им на страницата за потвърждение, ще получат информация за насроченото интервю за имигрантска виза също чрез Entrant Status Check. Данните за DV-2018 ще бъдат достъпни чрез Entrant Status Check поне до 30 септември 2018 г. Съобщения до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.
Всеки получател на писмо или имейл, в който се твърди, че е спечелил от програмата (лотарията за зелена карта) или му се обещава зелена карта, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно. Освен това не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията за зелена карта. Единственото необходимо плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ.
Кандидатите могат сами да подготвят и да изпратят електронните си формуляри или да помолят някой друг да ги изпрати от тяхно име, но всеки участник трябва да е сигурен, че информацията е точна и пълна.
Законът допуска само един електронен формуляр за всеки участник по време на периода за регистрация. Кандидати, които са изпратили повече от един формуляр, ще бъдат дисквалифицирани. Възможно е обаче двама души, които са съпруг и съпруга и отговарят на изискванията, да подадат по един отделен формуляр, като включат в него своя брачен партньор.
Инструкциите за лотарията за зелена карта са публикувани на английски и на български в сайта на Посолството. Ако имате допълнителни въпроси, след като прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или да се обадите на отдел „Имигрантски визи" на тел. 02-937-5100 всеки работен ден от 9 до 12 ч.
Важно съобщение за участниците в Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2017 г. (DV 2017)

В сайта на лотарията www.dvlottery.state.gov са добавени допълнителни участници към „спечелилите" при проверка на статуса чрез Entrant Status Check (ESC). Моля, използвайте Вашия уникален номер за потвърждение, за да проверите резултата от участието си в програмата. Препоръчително е спечелилите участници да попълнят онлайн формуляра DS-260 незабавно, за да може да се насрочи интервюто им в съответното американско посолство или консулство. Посолствата и консулствата имат ограничен брой часове в месеца за кандидати от лотарията и затова е от съществено значение избраните от програмата да започнат визовата процедура веднага.

Държавният департамент няма да изпраща на спечелилите уведомителни писма или имейли за това, че са изтеглени от лотарията. Ако получите някакъв имейл от Държавния департамент, той ще Ви насочи към функцията Entrant Status Check на www.dvlottery.state.gov.
Участниците трябва да запазят номера за потвърждение до края на процеса по кандидатстване за виза. Номерът за потвърждение на регистрацията Ви ще Ви е нужен за получаване на информация чрез Entrant Status Check през целия процес.
Държавният департамент няма да изисква никакво плащане с изключение на таксата за молбата за виза, която се плаща по време на интервюто в американското посолство или консулство. Всяко лице или фирма, които твърдят, че  са свързани с американското правителство и изискват плащане чрез Уестърн Юниън или онлайн плащане във връзка с DV програмата, са измамни.
Само интернет сайтове, които завършват на „.gov", са официални сайтове на американското правителство. Много други уебсайтове (напр. с разширение „.com", ".org" или ".net") предоставят информация или услуги, свързани с имиграция или визи. Държавният департамент не подкрепя, не препоръчва и не спонсорира информацията или материалите в тези сайтове. Бъдете предпазливи с всяко лице или фирма, които изискват лична информация по имейла.
Програмата за 2017 г. (DV-2017) приключва на 30 септември 2017 г. Ако обаче всичките 50 000 DV визи бъдат издадени преди тази дата, програмата ще приключи по-рано. Спечелилите участници трябва да започнат да действат още сега, тъй като процесът може да бъде продължителен. Визи по програмата DV-2017 не могат да бъдат издавани след 30 септември 2017 г.Напомняме на участниците да проверят статуса на регистрацията си в програмата чрез Entrant Status Check на www.dvlottery.state.gov, като използват номера за потвърждение, който са получили при първоначалното подаване на молба за участие.


Посолство на САЩ в България

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер