Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 18
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Само Тръмп и Клинтън на първия дебат за Белия дом

Е-мейл Печат ПДФ

Неправителствената организация, която организират кандидат-президентските избори в САЩ обяви, че единствено кандидатите от двете основни партии в страната - Хилари Клинтън от демократите и републиканецът Доналд Тръмп - ще бъдат допуснати до участие в първия дебат, насрочен за 26 септември. От Комисията по президентските дебати оповестиха, че републиканецът Доналд Тръмп и демократа Хилари Клинтън са достигнали изисквания праг от поне 15% обществена подкрепа в пет социологически допитвания, подбрани от комисията миналия месец. Според Комисията, Клинтън има 43% подкрепа, докато Тръмп 40,4%, предаде Voice of America. Кандидатите на Либертарианската партия Гари Джонсън (с 8,4% подкрепа) и на Зелената партия Джил Щайн (с 3,2%) не отговарят на изискването за подкрепа и затова няма да бъдат поканени на дебата, който ще се проведе в университета „Хофстра" в град Хемпстъд, щата Ню Йорк, и който ще се излъчи на живо по телевизията в САЩ.


От Комисията по президентските дебати коментират още, че кандидатите за вицепрезиденти на демократите и републиканците, губернаторът на Вирджиния Тим Кейн и губернаторът на Индиана Майк Пенс ще бъдат единствените участници в дебата на 4 октомври в университета „Лонгууд" в град Фармвил, щата Вирджиния. Кандидат-президентите от трети партии са недоволни „Бих искал да кажа, че съм изненадан че Комисията по президентските дебати е решила да ме изключи от първия дебат, но не съм", каза Джонсън в изявление. Той допълва, че комисията е изобретение на двете водещи партии, създадена да изключва трети партии от телевизионните дебати.
Зелената партия обяви, че ще проведе митинг пред университета „Хофстра" по време на президентския дебат. Съобщение, призоваващо поддръжниците им да участват в протеста, показва, че доброволци в предизборната ѝ кампания може да направят опит да ескортират Щайн до залата на дебата и предупреждава, че „тази ситуация може да доведе до арести". Комисията по президентските дебати оповести следните критерии за дебатите през 2016 година в края на октомври миналата година: - Кандидатът да е допустим, по смисъла на конституцията; - Кандидатът да е включен в достатъчно щатски бюлетини, за да има шанс да спечели мнозинство в Избирателната колегия; - Кандидатът да има поне 15% от националния електорат, което да се доказва от пет подбрани допитвания до общественото мнение.
Комисията по президентските дебати обяви, че същите критерии ще бъдат използвани за определяне на кандидатите, които да бъдат поканени на следващите дебати на кандидат-президентите, насрочени за 9 октомври в Сейнт Луис и 19 октомври в Лас Вегас.

 


www.actualno.com

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер