Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

"Бодрост" завърши на крачка от медалите

Е-мейл Печат ПДФ

bodrost"Бодрост" (Чикаго) загуби с 8:1 от полския тим "Кзарни Жасло" в последния си шампионатен мач и завърши на четвърта позиция. Почетното попадение отбеляза Валентин Димитров. Българите останаха на крачка от престижното трето място в майсторската група на Премиерлигата. Припомняме ви, че през миналия сезон "бодрите" момчета станаха шампиони в долната първа дивизия.
"Играхме за първи път в тази дивизия и се представихме на средно ниво. Причината е липсата на достатъчно играчи, които се контузиха. През следващия сезон ще се опитаме да се мобилизираме и да съберем повече футболисти, за да не се получи същата ситуация. Отборите, с които играем са на нашето ниво, видяхме, че като се съберем можем да победим всеки, но и да загубим от всеки. Когато ни липсват двама-трима основни играчи, изпитваме големи трудности", коментира играещия помощник-треньор на "Бодрост" - Александър Яновски.
При над 40-годишните "Ботев" (Чикаго) победи с 2:0 "Гато Верде". В средата на първата част Васил Чирпанлиев откри за "канарчетата" след удар с глава. Така завърши първата част с 1:0 за "Ботев". В началото на втората част Христо Паунов изненада вратаря с удар от далеч по земя в ъгъла за 2:0. Българите треснаха цели четири греди, две на Ивайло Петков и по една на Теньо Минчев и Добрин Добриков.
"През първите 20-минути изпуснахме най-малко осем гола. Бяхме по-силния отбор и това се видя от самолет, но нямахме късмет, да си вкараме всички положения. Това беше най-малкото, с което можеха да си тръгнат. Особено в началото имхаме голямо надмощие", коментира стратегът на "Ботев" (Чикаго) - Димитър Атанасов.
Тази неделя от 11:00 часа на адрес: Burden Field, Elk Grove Village, 1071 Brantwood Ave, Elk Grove Village, IL 60007, "Ботев" играе с "Реал" (Уилмет).

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер