Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Дарове от Земята

Е-мейл Печат ПДФ

Здравейте, приятели,

И пак е това време в годината, в което сезоните се сменят. В което нашият организъм е доста податлив на така наречените настинки и вирусни заболявания. Днес обаче ще говорим най-вече за дихателните проблеми, които настъпват в последствие. Най-добрият начин да сте здрави разбира се е привенцията, но ако все пак усетите, че се разболявате е добре да вземете мерки навреме.
Дишането - това е процес на вдишване, затопляне, контролиране на влажността и издишане на въздуха. Дробовете разменят въглероден диоксид за кислород и така сърцето изпомпва кислорода до останалата част на тялото чрез кръвта. Допълнително клепките на дробовете, когато се разширяват при вдишване и свиват при издишване мърдат секретите /слюнката/, в която попадат всичкия прах, микроби и всичко останало, което е във въздуха, тоест ние го филтрираме чрез белия си дроб. И когато той се задръсти, ние автоматично започваме да кихаме, кашляме, отхрачваме.
Дишането е процес, на който ние не обръщаме особено внимание, докато нещо не се влоши. Но не трябва да е така. Да не забравяме, че вдишването е първото нещо, което правим, като се родим, а издишването е последното преди да напуснем този свят и дишането е процеса, който не спираме да правим през целия си живот. Дишането естествено е много по-важно от това да ни поддържа само живи. Ще се откъсна малко от темата, но смятам, че е важно да спомена. Може би повечето от вас са чували за дихателни практики. Забелязали ли сте, че при различни емоционални състояния дишането ви се променя, ето така по обратен ред чрез дишането можете да промените и емоциите си. Това беше малко отклонение, за да разберете, приятели, че този процес е от ОГРОМНО значение.


За някои хора, които които страдат от белодробни заболявания, дишането може да бъде много трудно. Дихатените проблеми могат да настъпят от различни проблеми на респираторната система, като например дробовете, бронхите, горните дихателни пътища, трахеята и дори нерви и мускули, които се използват при дишането. Инфекции, хистаминови реакции /алергии/ и продължителното дразнене на дихателната система може да доведе до алергии, запушен нос, астма и до много по-серозни заболявания. Като цяло дихателните проблеми не са за подценяване, понякога главоболие, загуба на апетит подсказват за такъв проблем.
Аз ще ви дам няколко рецепти за подпомагане на организма при такива състояния или може да се ползват като привенция или когато състоянието е в много начална степен. Но естествено е препоръчително да се консултирате и с лекар, както казва законът
Естествено тук на помощ идва кой? Майката ЗЕМЯ и нейните незаменими подаръци за нас, растенията, които ние така прилежно сме ги трансформирали в етерични масла, които стоят смирено в нашата аптечка и чакат да ги потърсим за помощ. Обичам ви, мои мили помощници!
Добре, докато политиците обсъждат здравните реформи, ние да се погрижим за нашето здраве Не забравяйте, че етеричните масла подпомагат здравето, но от изключително значение е и начина на живот. Яжте здравословно, движете се, прекарвайте време сред природата, смейте се и обичайте!
Една от любимите ми рецепти за поддържане на здрав организъм е в чаша топла вода сутрин по 2 капки от peppermint, lavender и lemon олио. Тази смес пречиства организма, антибактериална и засилва имунната система. Идеална за ежедневна употреба. Някой ще попита ами защо просто не си направя ментов чай с лимон. Ами не забравяйте, че капка peppermint e равна на 26 чаши от чай peppermint. Сега вие си отговорете защо.
Както знаете, маслата могат да се дифузват в случая, за да пречистват въздуха и да подпомагат дишането.
Външно в случая с дихателни проблеми да се налагат на гърдите, около носа на челото или врата. Може и на ходилата при бебета и чуствителна кожа при възрастни.
Вътрешно обикновено се слагат във вода или капсула. Преди опит бъдете сигурни, че могат да се пият.
Могат да се използват и за дезинфекции на повърхности.

 

РЕЦЕПТИ
Мощно трио при алергии
2 к lavender
2 k lemon
2 k peppermint
Сложете ги в 4-6 oz вода и повтаряйте всеки 30 минути, докато имате нужда
Гаргара -сол, топла вода, някое от горе изброените масла по избор 1-2 капки. Правете го 2 пъти на ден.
Пречистване на въздуха (за всички дихателни или белодробни проблеми) Добавете етерично масло в дифузер или cold mist humidifier, зада облекчи дишането или хъркането. Ето и няколко комбинации:
Комбинация#1: 3к frankincense и 3к respiration blend
Комбинация #2: 5-10 к respiration blend
Комбинация #3: 5 к protective blend
Комбинация.#4: 1к white fir 2k wild orange, 2k cinemon
Комбинация #5: 2к cardamom 2k Rosemary 2k lime
Виждате, че използвам доста блендове в рецептите, те са на фирма, която не мога да рекламирам на страниците на вестника, но ако имате желание да разберете повече, може да се свържете с мен.
Парна баня/инхалация
В тенджерка сложете вода, след като заври махнете от котлона, добавете няколко капки respiration blend или eucalyptus и започнете да вдишвате изпаренията, като покриете главата си с кърпа, докато сте наведени върху парата. Вдишвайте около 15 мин, правете това 3пъти на ден.
Топъл чай
В топла вода добавете няколко капки етерично, масло вдишвайте от изпаренията, преди да пиете. Може да добавите cinnamon, eucalyptus, clove, lemon, oregano, Rosemary, thyme. Облекчава болки в гърлото и дишането.
Болки в гърлото/ларингит
Добавете 1 к ginger и 3 к lemon в една лъжичка мед. Може да ближете или разтворите в топла водичка.
Респираторна инфекция
Сложете в дифузера 15 к oregano и дишайте от близко със затворени очи за 15-20 минути.
При грип и белодробно стимулиращо смути
1 ч портокалов сок
1/2лимонов сок
1/2 ананас на парченца
1л необработен мед
1л кокосово олио
1-2 к ginger
1/4 с л cayenne peppers
1-2 k peppermint

Pink eye:
1k lavender
1 k melaleuca
3-4 кокосово олио
Смесете и намажете около окото, но не и в самото око.

Мазило за кашлица
3/4 ч кокосово олио
3/4 ч fractionated coconut oil
4 с л восък
Разтопете ги в стъклен съд на парна вана. След като ги махнете от котлона добавете:
2 с л витамин Е
80 к basil
80 k frankincense
80k lime
80 k marjoram
30 k peppermint
10 k eucalyptus
10 k Rosemary
10 k lemon
5. K cardamom
Като ги миксирате го оставете да се охлади. Мажете на гърдите при необходимост.

Домашно приготвен сироп за кашлица
1/2 ч мед
8 к peppermint
8 k lemon
8 k lavender
8 k. Frankincense
3 k clove
3 k wild orange
1k cinnamon
Разбъркай добре и вземай 1 чаена лъжичка през 3 часа, докато имаш нужда.

Спрей за оздравяване на гласа
8 к lemon
8 k protective blend
4 k peppermint
2 k myrrh
1k oregano
1k clove
1 sandalwood
Сложете всичките масла в 15 мл спрей бутилка. Добавете дестилирана вода. Разбъркайте добре преди употреба. Впръсквайте в гърлото си между 20 -60 мин, докато получите желания резултат

Това е от мен всичко за тази седмица. Живейте здравословно, грижете се за себе си, бъдете щастливи, мили приятели! Още полезни съвети в следващия брой!
Не забравяйте, че качеството на етеричните масла е от огромно значение, за съжаление не мога да споменавам фирми, но с удоволствие ще ви дам повече информация, ако се свържете с мен.

 

Венета Михайлова
за в. "България"

 

Тел: 925 7710164
Email:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Facebook: let's feel great

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер