Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Тържествено откриване на новата учебна година в училище „Света София"

Е-мейл Печат ПДФ

sofiaОтново е есен и за пореден път дворът на църквата „Света София" се оглася от детска реч и смях. Отново зазвънява училищен звънец, а вратите на родното училище се отварят празнично в съответствие с българската традиция, за да посрещнат малките и големите ученици, учители и всички родители.
Първият учебен ден е специален празник, защото е символ на почитта към знанието и учението. Началото на новата година е съпътствано с вълнения и надежди за напредък. Безспорно с най-много трепетни усещания бяха тези, които за първи път прекрачват прага на училището - децата от подготвителната група и бъдещите първокласници. Скрити зад красивите букети с цветя, приготвени за първия учител, те пристъпваха плахо, а родителите им здраво ги държаха за малките ръчички и ги напътстваха да вървят смело напред.
Тържеството започна с посрещането на родния трибагреник - символ на величието и силата на българския народ. По традиция, думата бе дадена на директора на училището - г-жа Михайлова. В своето слово тя припомни историята на училище „Света София", в което повече от четиридесет години родолюбиви учители с всеотдайност и грижа учат децата да пишат и четат на български език, да знаят къде е България и каква е нейната история.
За първия учебен ден по-големите ученици бяха подготвили празнична програма с изпълнение на звучни български стихове и песни. По традиция бе отслужен тържествен водосвет за здраве и успех през годината от отец Цонков. Под венец от цветя, с топла питка и мед, учениците прекрачиха прага на родното училище.
Учителският колектив на училище „Света София" пожелава на своите ученици, техните родители и всички колеги, годината да бъде спокойна и ползотворна, да бъде изпълнена с много успехи, позитивни емоции и нови знания.

 

Мария Алилова
за в. „България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер