Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

четвъртък
декември 14
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Четири банки ще правят нова виртуална валута

Е-мейл Печат ПДФ

Четири от най-големите банки в света се обединяват, за да създадат нова форма на дигитална валута, съобщи "Файненшъл таймс", цитиран от Investor.bg.
Очаква се въпросната виртуална валута да замени стандартните парични трансфери при клиринга и сетълмента на финансови сделки. Тя ще се базира на технологията в основата на биткойна - blockchain (блок верига).


Швейцарската банка UBS инициира т. нар. валута Utility Settlement Coin (USC) и сега обединява сили с Deutsche Bank, Santander и BNY Mellon – както и брокерската компания ICAP, за да представи идеята пред централните банки, съобщава Financial Times. Целта е търговският старт на валутата да се случи в началото на 2018 г.
Валутата USC, базирана на решение, разработено от Clearmatics Technologies, цели да позволи на финансовите институции да плащат за ценни книжа, например облигации и акции, без да чакат традиционните парични трансфери да бъдат завършени. Вместо това те ще използват дигитални монети, които веднага се конвертират в кеш в централните банки, намалявайки времето и разходите за следтърговски сетълмент и клиринг, посочва Investor.bg.
Монетите, които могат да се конвертират в различни валути, ще бъдат съхранявани чрез blockchain, позволявайки им бързо да бъдат заменяни за търгуваните финансови ценни книжа.
Федералният резерв, Английската централна банка и Канадската централна банка са сред централните банки, проучващи потенциалните ползи от дигиталните валути. Опасенията обаче все още включват сигурността и влиянието върху банковата стабилност.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер