Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Влиятелни републиканци настояват партията да спре парите за кампанията на Тръмп

Е-мейл Печат ПДФ

Над 70 влиятелни републиканци, разочаровани от кандидатпрезидентската кампания на Доналд Тръмп, настояват в послание към партийното ръководство да бъде спряно нейното финансиране и средствата да се насочат най-вече за предстоящия вот за парламент през ноември, съобщи Франс прес.


"Способността на Доналд Тръмп да внася разцепление, неговата некомпетентност, безразсъдства и непопулярност може да превърнат тези избори в прилив (на гласове) към демократите", се твърди в посланието, адресирано до председателя на Националния комитет на републиканската партия Райнс Прибъс и което било получено от сайта "Политико".
Подписалите писмото призовават за "незабавен трансфер" на партийните средства за частичните избори на сенатори (една трета от Сената се обновява през ноември) и депутати за всичките 435 места в Камарата на представителите с цел да бъдат подпомогнати кандидатите на републиканците, чиито перспективи да бъдат избрани са накърнени от непопулярността на Тръмп.
"Това не би трябвало да е трудно решение, тъй като шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран се изпаряват по малко от ден на ден", се подчертава в писмото.
Припомняйки последните дебати, подателите твърдят, че те се наслагват върху "кампания, изпълнена с гняв и стремеж за отблъскване, която се подигра с милиони избиратели и ги оскърби, включително инвалидите, жените, мюсюлманите, малцинствата".
Писмото, в което се критикуват и "опасните тежнения към авторитаризъм" на Тръмп, започна да циркулира тази седмица и се очаква идната седмица да бъде изпратено на Прибъс. То вече е подписано от редица функционери и ключови членове на партията, отбелязва "Политико".

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер