Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
октомври 23
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Лятна академия за интелигентности

Е-мейл Печат ПДФ

newlifeДокато много от българчетата почиват през лятната си ваканция, има такива, които толкова много обичат да ходят на българско училище, че го посещават дори и през горещите дни. За тях вратите си остави отворени българското училище към евангелска църква "Нов Живот". Освен основните занимания, децата успяват да учат и така желаните български народни хора, под ръководството на двете прекрасни сестри - Лиляна и Константина Овнарски, основатели на школата за български народни танци "Българика" в Чикаго.

За разнообразната програма във всеки един от съботните дни, специално се погрижи директорът на училището - г-жа Хриска Перфанова. Тя е изработила програма, която да бъде както обучителна, така и развлекателна за всички деца. Самата тя се е заела с преподаването на по-големите, а по-мъничката група се ръководи от г-жа Цветелина Димитрова.
Ето и едни от основните теми, заложени в програмата: В света на чудесата (Интересни истории и факти по история и география); Логически главоблъсканици (Занимателни игрови задачи); Обичам да чета; Силата на думите (Дидактически задачи, творческо писане); Караоке - обичам да пея; Готварски вкусотийки с мама; Лично време с любима книга ... и още много, много развлекателни програми за всички малчугани.
А есента наближава и училището очаква с отворени обятия всички останали ученици, за нови българоезикови подвизи и незабравими училищни дни.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер