Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Дарове от земята

Е-мейл Печат ПДФ

venetaОт доста години се интересувам от природосъобразния начин на живот, животът, който всъщност ни е предопределен по рождение и незнайно защо днешното модерно общество решава да се намесва и да играе роля на БОГ. Решихме да тровим храната, водата, Земята, себе си, децата си. Всички го осъзнаваме, но какво правим по въпроса? От къде трябва да тръгне промяната? От нас самите - това е най-простия и логичен отговор, не съществува друг!

Естествено, не можем и да станем отчетници, но можем да правим всекидневен избор с какво да се храним, какви козметични продукти да използваме, какви продукти да използваме в домовете си, коя индустрия да подкрепяме, харчейки парите си. Да си задаваме въпроси как всички тези неща се отразяват на нас, на семействата ни, на децата ни, на природата и Земята, която така любезно ни е приютила и като един добър стопанин ни е дала всичко, от което имаме нужда. Да, тя е жива! Жива система, която умира всеки ден благодарение на нашите грешни избори. И кой ще се грижи за нас след това? Замислял ли си се за това, скъпи читателю?
Колко от нас стават тази сутрин и благодарят на тялото си, че все още издържа на всичко това, което му причинявате? Някога замисляли ли сте, че вие сте тук и сега, защото това тяло съществува, ами да, по пътя на логиката първото, което трябва да помислите е как да се погрижите за това тяло, за да може то да ви служи.
Естествено, тялото е енергия, която трябва да бъде в баланс. В синхрон с природата и околните и в баланс със себе си. За това има доста практики като медитация, йога, енергийна медицина, Рейки, много други. За мен всички са действащи, принципът е един, техниките различни, резултатите еднакви. Преди години аз лично започнах с Рейки и тогава на един от класовете за балансиране на енергиите в зависимост от емоционалното състояние използвахме етерични масла /essential oils/ на акупунктурни точки. Резултатът беше мигновен и изумителен. От този ден нататък не съм престанала да изучавам свойствата на тези дарове от Земята. Ползите са невероятни. Станаха част от живота ми, станаха част от мен.
Етеричните масла са натурален механизъм за защита на тялото /органи, клетки, имунитет/, вибрират на определена честота за подобряване на емоционалното състояние. Те са чист екстрат от растенията и са силно концентрирани /50-70/ пъти от билките. Например една капка peppermint /мента/ е равна на 28 чаши с чай от мента.
Защо етерични масла? За всеки един симптом или болест може да намерите натурално разрешение, предложено от Земята. Ако проверите по интернет, попитате баба си или отворите книга по темата ще се убедите, че е така. Консултацията с лекар е препоръчителна при по-сериозни заболявания. Естествено, превенцията е най-добрата защита от болести и точно тук етеричните масла могат да изиграят основна роля отново. Етеричните масла са достъпни, евтино, лесно преносимо и без странични ефекти, ако се използват в препоръчаните дози средства .
За най-добър ефект етеричните масла трябва да са изцяло натурални. Растенията, от които се извличат да са отгледани в естествената си среда. Маслото да е чиста форма, а не разредено. Препоръчително е да е тествано и от независима компания. За съжаление на тези условия не отговарят много фирми, но има такива и ако желаете повече информация, може да се свържете с мен.
Етеричните масла са ефективни, те действат на клетъчно ниво. Хранят клетъчната мембрана и я правят устойчива на външни заплахи.
Етеричните масла имат голямо приложение и могат да се използват по няколко начина:
Като аромати. Може да ги сложите в дифузер, така те регулират настроението ви, пречистват въздуха и подпомагат дишането.
Външно! Могат да се нанасят върху тялото, като те навлизат в кръвта, а кръвта прави пълен кръг за 30 секунди и по този начин всяка клетка от тялото ви е обслужена от маслото за 30 секунди.
Вътрешно! Добавете го във вода или го сложете в капсула. Така дава необходимите полезни вещества на всеки орган от тялото ви. На храносмилателната ви система, устата, гърлото, дроба и уриналния тракт.
Етеричните масла са приложими в продуктите за почистване на дома, в праховете за пране и много други. Резултатни и безопасни за нас и природата без токсини.
Използват се в програми за детоксикация
Приложими в козметиката. Кожата е най-големият орган, с който дишаме и възприемаме целия околен свят, не го тровете!
Информация за начина на употреба, приложения и свойства може да намерите навсякъде, включително и в моята Facebook страница или на страницата на вестника в моята рубрика.
Скъпи приятели, добре дошли в прекрасния свят на Природата!
Днес ще споделя една рецепта с вас. Имената на маслата ще изписвам на латиница.
Охладяващ спрей след горещ слънчев ден
1/2чаша witch hazel
2 лъжички алое Вера гел
10капки lavender
10 капки peppermint
Сложете всичко в спрей бутилка и миксирайте добре. Пазете  очите си! И най вече се забавлявайте!
До следващия брой!

 

Венета Михайлова
за в. „България"

 

За повече рецепти и съвети
Facebook "let's feel great"
Email :  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Phone:9257710164

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер