Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Растат милиардерите в света и богатството им

Е-мейл Печат ПДФ

През 2015 г. в света са живели 2473 милиардери, които контролират 3.9 на сто от богатството на планетата. Техни са рекордните над 7.7 млрд. трилиона долара, но се отчита и намаляване на процента на тяхното богатство спрямо на останалите в света в сравнение с предходната година. Това сочи доклад на международната организация Wealth-X, която ежегодно брои хората с лично богатство от над 1 млрд. долара.


Повечето от милиардерите – почти една трета, живеят на територията на Европа. Техният броя е бил 806 души, което е ръст от 4% в сравнение с година по-рано. Състоянието им като цяло обаче намалява с 1.9 на сто до общо 2.33 трлн. долара.
В Северна Америка милиардерите са по-малко като брой – 628 човека, което е 25.4 на сто от свръхбогаташите в света. Те обаче са по-състоятелни от европейските си колеги и са увеличили средствата си с 3.1 процента до 2.561 трлн. долара.
През 2015 г. Азия отчита стремителен ръст на свръхбогатите. Те са се увеличили с 15.2% за година и са достигнали до 645 човека, а общото им състояние е нараснало с 19.6 % до 1.686 трлн. долара.
Богатият на нефт Близък Изток може да се похвали със 166 милиардера, чиито авоари са на стойност 450 млрд. долара. Там е следващият съществен ръст и на бройката на богаташите и на размера на състоянието им съответно със 7.8 на сто и 9 процента.
В Африка също има заможни хора, макар техният брой да е сравнително малък – 41, и да намалява с 2.1 на сто. Собствеността им е за общо 98 млрд. долара, но това е с 14 на сто по-малко спрямо 2014 г. и с трайна тенденция към спад.
Жените сред супербогатите са малко – само 294 със състояние за 876 млрд. долара.
Тенденцията при милиардерите е все повече сами да заработват своето богатство, за сметка на наследствеността.
Средната възраст на милиардера мъж е 63.2 години, а на жената милиардер – 62.2 години. 85% от милиардерите са в семейни отношения. Овдовели са 4.4 процента
70% от тях имат завършена степен бакалавър, около 22 % - магистър, 13 % специализирано бизнес образование и 9.5 % - доктори на науките.
Сами са заработили своето състояние 56% от милиардерите, 13 % са наследници, а 31% частично са наследили голяма сума пари и са добавили към нея богатство със свои сили.
Основен източник на богатство са инвестициите и финансовия сектор.
Според изнесените в доклада данни 56 на сто от милиардерите са филантропи. В масовия случай те се интересуват от пътешествия, изкуства, мода, вино, яхти, футбол. По-малко са любителите на лова и риболова, ски спортовете и бижутата.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер