Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Япония ще съживява икономиката си с план за 132 млрд. долара

Е-мейл Печат ПДФ

Японското правителство одобри план за съживяване на вялата икономика на страната на стойност 13.5 трилиона йени (132.04 млрд. долара), предаде Ройтерс във вторник.
Приетите от кабинета на Шинздо Абе мерки предвиждат парични помощи за хората с ниски доходи и увеличаване на инфраструктурните разходи.
Пакетът включва 7.5 трилиона йени разходи от централното правителство и местните власти и 6 трилиона йени по програмата за финансови инвестиции и кредитиране, която не е включена в общия бюджет на правителството.


Общо обемът на финансовия пакет може да достигне 28.1 трилиона йени (265 млрд. долара), но това включва публично-частни партньорства и други суми, които не са преки държавни разходи, така че това може да не даде непосредствен тласък на растежа, отбелязва Ройтерс.
Правителството ще отпусне 1.7 трилиона йени за инфраструктурни проекти с цел укрепване на туризма и селското стопанство. Други 2.5 трилиона йени ще бъдат инжектирани в социални услуги като здравеопазване и грижи за децата, уточни агенция Киодо.
Абе обяви принципа и сумата по плана миналата седмица, без да даде повече подробности. Той се надява с тази инициатива да вдъхне нови сили на третата световна икономика, посочва АФП.
След като правителството очерта основните линии на програмата, тя трябва да бъде одобрена чрез финансов закон в парламента през септември.
Специално перо е предвидено в подкрепа на предприятията, засегнати от Брекзита.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер