Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Републиканците официално издигнаха Доналд Тръмп за президент

Е-мейл Печат ПДФ

Доналд Тръмп официално получи номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ по време на партийния конгрес в Кливлънд. За него гласуваха 1237 делегати, а решаващ бе вотът на делегатите в Ню Йорк, който е родно място на милиардера.
Въпреки че спечели предварителния вот в почти всички щати, конгресът не мина гладко за Тръмп. Съпартийците му се опитаха с процедурни хватки да попречат на номинирането му, но не успяха.
Веднага след конгреса избухна и скандал.


"Ако Тръмп спечели изборите, той ще започне чистка във федералните институции като мишени ще му бъдат служителите, назначени от президента демократ Барак Обама. Тръмп ще поиска Конгресът да одобри законодателство, което да позволи по-лесното уволнение на държавни служители". Това е обяснил един от най-близките съюзници на Тръмп Крис Кристи по време на закрита за медиите среща в Кливлънд, съобщи "Ройтерс", която разполага със записи.
"Както вие много добре знаете от неговата кариера, Доналд обича да уволнява хора", е казал Кристи на среща с десетки донори на републиканската партия. Целта на чистката щяло да бъде създаването на една по-републиканска държавна администрация.
От щаба на Тръмп не са коментира случилото се.
Според последното социологическо проучване на международния център "Ипсос" Хилъри Клинтън получава подкрепата на 43% от американците. Тръмп се ползва с подкрепата на 36%.
Миналата седмица по данни на същата агенция разликата между кандидатите бе около 15%. През тази година Клинтън изпреварва милиардера в повечето допитвания. През май Тръмп бе излязъл напред, но за много малко време.

 


www.mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер