Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Делян Добрев: Ако няма интерес към АЕЦ "Белене", трябва да затворим тази страница завинаги

Е-мейл Печат ПДФ

Ако частният сектор не проявява интерес към проекта АЕЦ "Белене", държавата да индексира загубите и да затвори тази страница веднъж завинаги. Това коментира в ефира на БНР бившият министър на икономиката и енергетиката. Коментарът бе по повод дискусите около проекта за АЕЦ "Белене" и изразеното от правителството убеждение, че изграждането на втора атомна централа е възможно.
"Никой инвеститор не обича да се говори прекалено преди сделка и това обяснява защо няма информация за евентуалните кандидати да строят", намекна той и добави, че все пак, "ако един проект е толкова добър, най-изгодният, трябва да има опашка".


Делян Добрев потвърди, че ако се стигне до процедура за продажба на реактора, тя ще бъде напълно прозрачна. Половината членове в борда на Агенцията по приватизация са от опозиционни партии всяко съмнение за нередност ще бъде подложено на критика, аргументира се той. Целта е да излезем от тази ситуация, репликира по-късно в студиото Крум Зарков от ИБ на БСП. Разнопосочното говорение според него ни е довело дотук - "да плащаме всеки ден десетки хиляди лихва". "От една страна, го спряха, сега пък имало инвеститори за този проект", коментира Зарков, цитиран от Topnovini.bg, за новата позиция на управляващите за АЕЦ "Белене".

 


Actualno.com

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер