Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

сряда
декември 13
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Борисов призна, че издръжката на бежанец е в пъти повече от тази на пенсионер

Е-мейл Печат ПДФ

Премиерът Бойко Борисов призна, че се плаща в пъти повече пари за бежанците, отколкото за пенсионерите. Министър-председателят изчисли, че средно по около 500 евро на месец се дават за издръжка на един бежанец.
„В пъти повече от пенсията на един български пенсионер, която е около 150 евро на месец", каза още Борисов.
Премиерът направи тази сметка на форум с участието на над 50 представители на партиите, които членуват в Европейската народна партия.


Премиерът Бойко Борисов предупреди представителите на ЕНП, че ако политиката не е гъвкава и бърза и не взима правилните решения, всяка грешка ще се наказва тежко. Борисов допълни, че ако бежанците не бъдат допуснати в Чехия, Словакия или Унгария, държавата, в която се намират, трябва да ги настани и да им осигури прехрана и подслон. А това струва пари:
"В същото време социалните системи на най-развитите европейски държави прегряват вече. Защото по 400-500 евро на месец заплащания за бежанец са в пъти повече от пенсията на един български пенсионер, която е 150 евро на месец. Изведнъж се получи едно рязко разминаване между желание и действителност. Дори един абсолютно неоспорим лидер в Европа - Меркел, беше поставена под напрежение. А с това, което Меркел направи за последните 10 години, ще остане в историята като най-добре справящия се политик. Но дори там възникна напрежение".
Премиерът съжали, че преди година Европейският съвет не е приел неговото предложение да се затворят за бежанците всички граници на ЕС.

 


Dariknews.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер