Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Тихомир Благовестов дебютира с бърза победа в САЩ

Е-мейл Печат ПДФ

tihomirБългарският боец Тихомир Благовестов продължи своята победна серия в смесените бойни изкуства. Той победи Фард Мохамед на гала-вечерта в Калифорния, Studio sity - "CXF: Gold Rush". Това бе дебютна битка за нашенеца на американска земя. "Българският лъв" е в Лас Вегас от миналата година. Там тренира и провежда годишната си подготовка в смесените бойни изкуства. Той тренира в залата на известния ММА боец и филмова звезда Randy Couture. На същото място тренира и носителят на световната титла на "WSOF" в тежка категория Благой Иванов - Багата.
- Честита победа, Тишо! Кога ти беше по-тежко, преди кантара или на самия двубой?
- С килограмите беше по-тежко. Свалих ги и си казах, че съм спечелил битката. Но войната ме очакваше на другия ден, така че никакво отпускане нямаше.
- Познаваше ли добре Фард Мохамед?
- Бяхме го проучили с моя тим. Знаехме, че ще тръгне агресивно към атака и очаквах това. Важното беше да не се поддавам на провокациите му, които не спряха по време на кантара и преди срещата.
- Имаше ли проблеми с подготовката за мача?
- Подготовката ми беше перфектна. Всеки ден обръщахме внимание на всяка една част (бокс, кикбокс, мма, борба ...) ,като създавахме ситуации, в които тренирахме варианти и казуси, защото противника ми беше с обратен гард и това беше особеност.
- Как си обясняваш победата за само 2:22 минути?
- При мен техниката надминава силата. Тренировките, в които научавам все повече похвати, ми помагат в ситуация да привърша по-бързо срещата, когато ми се предостави шансът.
- Какво правиш в момента?
- В момента почивам. След това продължавам ежедневието си с учебния процес в залата и в очакване на следващото предизвикателство.
- На кого искаш да благодариш?
- Благодаря на тима ми от професионалисти, които ми помогнаха за тази победа: Nathan Pettit, Robert Follis ,The Dee1 ,Rodney Craisler, Благой Иванов, Ивайло Гоцев, ‪CXF‬, GoldenRush‬, ‪Bashboxing‬, Glen Amador, Xtremecouturemma‬. На всички приятели и партньори от България, Лас Вегас и Лос Анджелис. На моето прекрасно семейство и на спонсорите от "4plusnutrition‬".

 

Николай Василев
спортен кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер