Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Обама определи за своя най-голяма грешка липсата на план за Либия

Е-мейл Печат ПДФ

Американският президент Барак Обама определи като най-голямата своя грешка поведението след свалянето на либийския диктатор Муамар Кадафи, съобщиха информационните агенции.
"Вероятно е грешка липсата на план за това какво предстои на следващия ден след свалянето на Кадафи. Може би това беше провалът при подготвянето на плана след нахлуването ни в Либия. Тогава смятах, че постъпвам правилно", заяви Обама в интервю за телевизия "Фокс нюз".


През декември м.г. държавният секретар Джон Кери призна, че САЩ са сгрешили, намесвайки се в Либия, като напомни и изказванията на президента. Обама сподели тогава за някои погрешни действия на САЩ в Либия, тъй като "Америка не спомогна докрай за установяването на легитимно правителство след военната намеса".
Кери добави, че страната му подкрепя новото либийско правителство, готово да формира "либийския елит в стремежа си към стабилизиране на ситуацията в страната и деескалацията на напрежението".
Обама каза още пред "Фокс нюз", че най-положителни емоции е изпитал в качеството си на президент при подписването на закона за здравеопазването, а най-лошият му ден е бил при трагичния случай с убийството 20 деца в щата Кънектикът.

 


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер