Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

ЕК обсъжда последиците от въвеждането на визов режим за САЩ и Канада

Е-мейл Печат ПДФ

Еврокомисията ще обсъжда на заседание в Страсбург последствията от евентуално въвеждане на визов режим за гражданите на САЩ и Канада, съобщи БНР. Изпълнителният орган на ЕС се очаква да предложи и нови правила за деклариране печалбите на мултинационални корпорации на европейския пазар. Мярката цели да се ограничат схемите за избягване на данъци. Темата ще бъде дискутирана и от депутатите в Европейския парламент.


ЕС навлиза в две сфери, които могат да предизвикат напрежение в отношенията с основния му партньор САЩ. След оплакване на България, Кипър, Полша, Румъния и Хърватия пред 2014г. на американското правителство беше даден срок от 24 месеца да ги включи в своята програма за безвизово пътуване, която сега важи само за гражданите от останалите страни-членки на съюза. Формално проблемът е, че тези 5 държави не покриват определени критерии, заложени от американския Конгрес.
Срокът изтича във вторник и регламентът задължава Еврокомисията да предприеме реципрочни мерки. Една от възможностите е временно въвеждане на визи за американски граждани за 1 година за цялата територия на ЕС.
На днешното заседание колежът на комисарите ще предложи и нови изисквания за данъчна прозрачност за мултинационалните корпорации. Мерките биха засегнали американски компании като Гугъл, Епъл, Амазон и други.

 


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер