Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

"Бодрост" извъртя хикс с мароканци

Е-мейл Печат ПДФ

bodrost"Бодрост" (Чикаго) завърши наравно 2:2 с мароканския тим "Грийн бойс", в контролна среща, играна на "Ривер парк" в Чикаго.
Мачът се изигра в две полувремена по 45 минути. Главен съдия беше българинът Николай Василев.
Mароканците отбелязаха първи, чрез Джамал за 1:0. Така завърши и първата част.
С подновяването на играта, вятърът стана попътен за "бодрите" момчета и още в първата минута, Асен Василев изравни резултата 1:1. Бързоногото крило открадна топката в центъра на терена, направи самостоятелен рейд в стил Меси и вкара гол пред смаяните погледи на мароканците. В средата на втората част, Павел Славов центрира от дясно и намери включилия се Дамян Димов, който вкара от воле за 2:1. Малко преди края, след контраатака, Абду изравни за крайния резултат 2:2.
"Получи се добра проверка, още не сме влезли в оптимална форма. Експериментираме със състава. Отпускане на моменти ни лиши от победата в мача. Надяваме се, до началото на сезона да изчистим грешките и да започнем да играем на по-високо ниво", каза след мача помощник-треньорът на "Бодрост" - Александър Яновски.
"Вярвам, че стана добра игра. Факторът на вятъра ни помогна през първата половина и беше против нас през втората част. Като цяло, мисля че беше добро предизвикателство за нас да играем срещу "Бодрост" - отборът шампион от миналата година в първа дивизия. Равния резултат, който постигнахме, е добър знак за нас. Това ще насърчи хората да дойдат да се присъединят към отбора и да ни подкрепят. Особено при факта, че ние сме млад отбор, който е нов в Чикаго и Премиер Сокър Лийг. Това, което ние се опитваме да направим, е да създадем и утвърдим клуб в отворената група, предимно от мароканската футболна общност в Чикаго", коментира организаторът на "Грийн Бойс" и бивш играч на българските "Пирин" и "Миньор" - Юсеф Оюфак - Рабех.
Тази неделя, от 10:00 ч., сутринта, на Олимпик Парк в Шамбург, "Бодрост" играе контролна среща с румънския тим "Трикольори".

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер