Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Братя българи – шампиони по гимнастика в Индиана

Е-мейл Печат ПДФ

gymnasticsДвама братя българи направиха фурор на щатското първенство по спортна гимнастика във Франклин, Индиана. 13-годишният Юлиан Пенчев спечели два златни медала на кон с гривни и халки, както и сребро на висилка, което му отреди второ място в индивидуалната надпревара на всички уреди. С този успех той се квалифицира да продължи надпреварата на по-високо ниво в турнира на средно-западните щати. Неговият по-малък брат, 8-годишният Мартин Пенчев, грабна златото на висилка. Юлиан тренира гимнстика от шест години, а Мартин от две. Двамата са едни от най-добре представилите се атлети от клуба "Indiana Gymnastics Center" при треньора Peter Robinson.
По-големия Юлиан го харесали треньорите на един детски рожден ден, като му видяли енергията и силата, и го записали директно. А Мартин върви по стъпките на батко си. През миналото лято, двамата гимнастици се преместват да живеят от Лос Анджелис в Индианаполис, Индиана, за постоянно със семейството си. Майката – проф. Лиана Апостолова, е преподавател по неврология, радиология и генетика в Индиана Юнивърсити, а бащата Валентин Пенчев е директор Информационни технологии и зам. директор на Институт по мрежови науки в същия университет.
"Като майка се радвам на успехите на децата. Докато имат желание и мерак да тренират, ще ги подкрепям. За мен, когато вървят ръка за ръка, образованието и спортът са най-важните компоненти при развитието на човек", сподели развълнуваната майка д-р Лиана Апостолова.


Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер