Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Сандърс печели като гласове, но делегатите отиват при Клинтън

Е-мейл Печат ПДФ

Сенаторът от щата Върмонт Бърни Сандърс удържа победа на предварителните избори във всички щати, които бяха проведени през почивните дни - в щатите Канзас, Небраска, Мейн. Бившата първа дама и държавен секретар Хилари Клинтън изпревари своя съперник съпартиец само на първичните избори в Луизиана. Това сочат публикуваните официално резултати от гласуването в тези четири щата, предаде БГНЕС.

Въпреки относително успешния за Сандърс уикенд, разстоянието между него и Клинтън само се увеличава. Сенаторът успя да получи общо 62 делегата, а Клинтън – 75, въпреки че победи само в един щат. В Луизиана живеят много повече хора, отколкото в другите щати, в които се гласуваше през уикенда.
Клинтън има вече 1130 делегати като подкрепа, а Сандърс – 499. За да стане официален кандидат от Демократическата партия за поста президент на САЩ, претендентът трябва да си осигури подкрепата на 2383 делегати от 4764 участници на националния партиен конгрес, който ще се проведе във Филаделфия, Пенсилвания, на 25-28 юли.
Следващият етап от вътрешнопартийното състезание е на 8 март в Мичиган и Мисисипи. Според прогнозите Клинтън води убедително и на двете места.
Именно в един беден и отровен град с преобладаващо чернокожо население Сандърс и Клинтън кръстосаха шпаги. Успехите на Сандърс свидетелстват за популярността на радикалните му политически лозунги от лявото крило на Демократическата партия на САЩ, особено сред младите хора. Това може да окаже съществено влияние върху изработването на програмните документи на партията на конгреса.
Сандърс се определя като „демократически социалист” и в предизборната си кампания постоянно призовава към „политическа революция”, насочена преди всичко срещу „изцяло корумпираната” избирателна система.
Клинтън като цяло се смята за олицетворение на действащата политическа власт в страната и надеждите, че моделът ще се запази и развива без радикални промени. "Бих бил по-успешен от Клинтън при сблъсък с Доналд Тръмп", обича да припомня Сандърс резултати от национално допитване.


Aktualno.com

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер