Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

понеделник
декември 18
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Незаконни структури в Столичното следствие разследвали политици по поръчка?

Е-мейл Печат ПДФ

Висшият съдебен съвет изслуша публично следователя от Столичната следствена службаБойко Атанасов. Той поиска кадровият орган да извърши проверка на дейността на главния прокурор, който според него системно не изпълнявал законовите си задължения откакто е на поста. 
След изслушването си Атанасов коментира пред медиите и проверката на дейността на Следствения отдел, която започна след неговите разкрития за действаща "шпицкоманда" в прокуратурата.
Атанасов беше изслушан в присъствието на 20 свои колеги, които още миналата седмица чрез писмо остро се възпротивиха на твърденията му за действаща "шпицкоманда", непрестанен натиск и редица законови нарушения в дейността на следствения отдел към СГП. Следователите надлежно обясниха пред членовете на ВСС колко добри условия на работа има в следствието и как никой никога не е упражнявал натиск върху тях. 
Самият Бойко Атанасов на излизане от съвета реторично попита дали няма "нож в гърба".
Атанасов и днес повтори думите си, че в Столичното следствие функционират незаконни структури като въпросния специализиран Първи сектор, който се занимавал с поръчкови разработки срещу действащи политици, бизнесмени и магистрати. Той допълни още че е бил изнудван да влезе в този сектор чрез оперативна разработка срещу него:
От 120 дела във въпросния следствен отдел 115 се водели срещу неизвестен извършител, за да могат в определени момент да бъдат активизирани и използвани с политически интерес. 
Като пример за такава практика Атанасов посочи изказвания на Делян Пеевски от парламентарната трибуна през 2013 г., когато депутатът заплашваше бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с предстоящите му проблеми с прокуратурата.
От своя страна колегите следователи на Бойко Атанасов опровергаха всяка казана от него дума като дори го обвиниха в лъжа. На въпросите на журналистите отговори единствено Иван Гешев, който е наблюдаващ прокурор по делото за източването на КТБ. 
Той беше категоричен, че разследването, което доближава крайна срок, в което може да бъде прекратено поради изтичане на давност, се намира в етапа, в който трябва да бъде. Не пожела да отговори обаче дали и кога ще внесе обвинителен акт в съда. Гешев отрече и твърденията на колегата си Бойко Атанасов, че материали от делото за КТБ са били унищожени и изхвърлени в контейнери пред сградата на столичното следствие.


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер