Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

неделя
декември 17
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

"Наказани таланти" – книга за един живот, или историята на една епоха

Е-мейл Печат ПДФ

konsulovИзлезе от печат биографичната книга на Илия Консулов „Наказани таланти”. Тази книга, както и цялостното творчество на Илия Консулов е отражение на неговия живот. Там е заложената тънката нишка на истината, която винаги е успявала да се съхрани в паметта на хората. Там е заложена мъдростта, онази съвсем обикновена, истинска мъдрост, без натруфени и напарфюмирани думи, простичката, ежедневна мъдрост, извлечена от чувствителното сърце на поета, преминала през буреносните облаци на спомените, за да ни внуши: „Да верваме в доброто и във Бога”.

Поемайки своя житейски път на 6 юни 1933 г. от село Величково, Пазарджишко, през бурните младежки години в Пазарджик, перипетиите на емигранството, далеч от семейството и Родината си, Илия Консулов достига до оня връх в своя живот, където с удовлетворение може да каже: „..и от нищо не ми пука”.
Тази книга не е просто биографични бележки. Това е разказ, който докосва сърцето на читателя със своята искреност и непринуденост и го провокира да потърси своята истина, да заеме своя позиция. Защото всеки има своята истина, но в крайна сметка истината е една – тази, която чувстваме със сърцето си.
С пожелание за успех на биографичната книга на Илия Консулов „Наказани таланти” и нови творчески вдъхновения на автора. А защо заглавието е „Наказани таланти”? – отговорът е в самата книга. На добър час!

 

Райна Недялкова-Качулкова – съставител и редактор на книгата

 

Премиерата на книгата „Наказани таланти” ще се състои на 13 март от 12:30 ч. в православен храм „Иван Рилски”, Чикаго. Всички желаещи да се срещнат с поета Илия Консулов са добре дошли! Заповядайте!

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер