Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

петък
декември 15
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Бъчварова също видя провокация срещу властта в неудобните въпроси към Борисов

Е-мейл Печат ПДФ

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че "има сили и групи, които създават провокации пред правителството и властта" по повод неудобните въпроси, които премиерът Бойко Борисов получи при срещата си в Лондон миналата седмица с представителите на българската общност там. Тя също видя сценарий за дискредитиране на управлението и премиера, след като медийният съветник на Борисов Севдалина Арнаудова обяви, че "целта беше премиерът да бъде изваден от равновесие" и допълни, че срещата в Лондон е преминала по сценарий, подготвен по "учебниците на КГБ", посочвайки, че част от задалите въпроси са активисти на "Атака" и БСП.

Според нея обаче не трябва да се мисли, че атаките срещу правителството са в централизиран вариант. "По-скоро всеки, който провижда нещо, което не му харесва, се опитва със средства, които не са толкова публични. Това е същността на сценариите, в които живеем. Чрез определен тип средства, които не са пряко свързани с целта, да се стигне до целта, която е дискредитиране на правителството, дестабилизиране на управлението или дискредитиране на премиера. Тези сценарии са всъщност това", заяви Румяна Бъчварова пред бТВ в неделя.
Тя обясни ,че част от сценариите за дискредитиране на правителството включват използването на невярна информация, съзнателно и преднамерено подвеждане на публиката, за да се изгуби нишката на истината и да се получи невярна картина.
Попитана кого вижда, щом се погледне в огледалото, по подобие на поставения на Борисов въпрос в Лондон вижда ли Пеевски като се погледне в огледалото, Бъчварова заяви: "Себе си. Себе си виждам."
На въпрос дали се притеснява от начина, по който вицеприемиерът Меглена Кунева бе избрана за просветен министър, Румяна Бъчварова посочи, че я притеснява това, което се случва в Реформаторския блок, "защото още при първите разговори при ставането на правителството, аз имах сериозни основания за притеснение, че това би могло да се случи".
"То се случи, за съжаление, и аз много се надявам вътре в блока да успеят да намерят работещо решение, така че да продължим да си партнираме по ефективния, а не по трудния начин, защото в момента е по труден начин", допълни тя.
"Ако не успят, ще бъде въпрос на преценка и на много трудности, но в края на краищата това не може да се предпоставя като условие тогава, когато имаш някакви политически цели, когато искаш да постигнеш нещо. Има много закони, които трябва да бъдат приети в парламента, за да можем да отпушим процесите, които сме планирали и искаме да направим", каза вътрешният министър.


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер