Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Сватбите в българския православен храм " Св. Иван Рилски - Чудотворец" в Чикаго

Е-мейл Печат ПДФ

dobriТези дни настоятелството се замисли и реши да преброи колко наши сънародници са сключили Църковен брак пред красивия олтар на Храма. Оказа се, че за седемнадесет години под купола на българския храм са се изправили пред олтара осемдесет и девет наши сънародници. Те са се врекли във вярност един на друг пред Бога, приемайки "СВЕТОТО ВЕНЧАВАНИЕ" .
Отричайки някога в миналото и омаловажавайки църковния брак, властите принуждаваха младите хора в България да изслушват дълги наставления и пожелания на служителите от така наречените Обредни домове. Еднообразна и доста скучна церемония, завършваща със сватбения марш. Разбира се, след това шествието от коли се отправяше към избраната българска църква, за да се поздравят и с църковен брак. 
Свещеникът и църковното настоятелство взеха своето категорично решение за юбилейната двойка под номер 100, сключила църковен брак в българския православен храм " Св. Иван Рилски-Чудотворец". Тя ще получи паметно дарение от църквата и специалното внимание на българската общественост. Като имаме впредвид огромния контингент от млади влюбени българи, това може да се случи съвсем скоро. Една бройка не достигна на Радостина и Симеон от Благоевград в отминалата събота, за да ги впишем под номер 90. Това беше и първата венчавка на Свещеник Димитър.
Благодарим на всички наши сънародници, които се отзоваха на апела ни за помощ. С направените дарения българският храм ще може да покрие и този месец своите задължения. Съобщаваме на нашите сънародници, че Храмът е отворен през седмицата от 9:00 до 5:00 след обяд. Всяка неделя има приготвен топъл обяд. Пристигнаха и църковните календарчета. 
Добре дошли в българския православен храм" Св. Иван Рилски-Чудотворец".

 

Добри Карабонев
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер