Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

събота
декември 16
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

Франция премахва 35-часовата работна седмица

Е-мейл Печат ПДФ

Френските власти се готви да премахне задължителната 35-часова работна седмица като даде право на компаниите да договарят със служителите си въвеждането на по-дълго работно време при изрично доплащане за извънредния труд, обяви премиерът Манюел Валс, предаде "Ройтерс", цитиран “Дневник“. Готвените промени със сигурност ще срещнат съпротива в управляващата социалистическа партия и сред синдикатите.
Пазената яростно от профсъюзите по-кратка работна седмица, която бе една от най-важните реформи на социалистите в края на 90-те години, бе въведена с идеята да насърчава създаването на работни места. Сега много от работодателите посочват, че това ограничение им  коства допълнителни разходи и пречат на конкурентоспособността им в световен мащаб. Този възглед се споделя от десницата, чуждите инвеститори и редица икономически експерти.
"Изключенията от законово установения размер на работната седмица от 35 часа вече няма да се считат за нарушение на закона", каза френският премиер Валс, след като се запозна с доклад на бившия министър на правосъдието Робер Бадинте с идеи за реформи.
Правителството обещава да не отменя членовете от френския Кодекс на труда, които постановяват, че законната работна седмица е 35 часа. Вместо това досегашната норма ще е част от по-широкообхватен текст за правата на служителите, която ще залегне в закона и няма да може да бъде променяна от работодатели и профсъюзи.


Mediapool.bg

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер