Вестник БЪЛГАРИЯ - вестникът на българите в САЩ

вторник
декември 12
Home АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!

За музиката, мечтите и реалността

Е-мейл Печат ПДФ

Оги ЦоловВ предпоследния епизод от поредицата "Българи в Америка", Миролюба Бенатова ни запознава с двама музиканти - вокалът Оги Цолов от група "Фактор" и барабанистът Васил Ананиев от "Огнен звук". 

Оги Цолов пристига в Америка през далечната 1999 г. заедно с група "Фактор". Всички идват с идеята за музикална кариера. В Америка успяват да запишат много неща, от които биха излезли поне два, три албума, които се надяват да издадат в България. Оги казва, че "Когато човек прави нещо хубаво и стойностно, времето няма никакво значение". Всяка година, откакто е в Америка, се прибира в България и винаги, когато има възможност пее и изнася концерти. Според него, формулата за успех в Америка е много постоянство, много всеотдайност и много работа. И въпреки всичко, успехът пак не е сигурен. Казва, че е много трудно и единици успяват, индустрията те грабва, започва да ти казва какво и как да го правиш и по този начин изгубваш себе си. В Лос Анджелис, където живее в момента, Оги не се занимава с музика. Изкарва прехраната си като кара лимузина. Благодарение на тази работа, той успява да се запознае лично с американския рок-певец Рони Джеймс Дио, който е един от най-великите световни вокали. Споделя, че се е почувствал безкрайно щастлив, че е имал досег до този човек. Докато го е возил с лимузината, двамата упяли да си поговорят. Оги му разказал за това, как в началото с примитивни инструменти са успявали да правят музика. След като изслушва няколко парчета на "Фактор", Рони остава силно впечатлен и решава да вземе тяхно сиди. За жалост, скоро след срещата им, той се разболява тежко и през 2010 г. си отива от този свят. Оги Цолов споделя, че не съжалява за нищо и че човек трябва да опита от всичко в живота.
Във филма той представя на зрителите своя много добър приятел - музикантът Васил Ананиев - барабанист на група "Огнен звук", за когото Америка е път към себе си.Васил Ананиев
Той има къща с изглед към Лос Анджелис и се занимава с реставрация на пиана, които продава. Има и други бизнеси, с които се занимава основно през интернет. Пристига в Америка през 1992г. с "Огнен звук" и с големи мечти за музикална кариера. Казва, че групата им пробива в Лос Анджелис само до "върха на пирона", парите им свършват и това става в рамките на пет месеца от пристигането им. След този развой, китаристът и певецът решават да се приберат за България, но Васко остава. Среща се с певицата Соня Васи, с която се познават от България и тази среща предопределя бъдещото му оставане в САЩ. Той пише текстове за песните й, а тя му помага, като му осигурява място за живеене и прехрана. Васил споделя, че животът на Соня толкова много го е грабнал, че се е отдалечил от мечтата си. По-важното за него в този момент станали материалните блага. С групата на Соня изкарват десет години, докато тя не решава да се откаже от пеенето. Тогава Васко разбира, че трябва да започне от самата нула. Споделя, че е паднал доста от високо, но е научил урока си, а именно да разчита единствено на себе си и на честния си труд. В годините осъзнава кои са най-важните неща в живота и се стреми към тях. Разбира, че това да имаш много пари не е толкова хубаво, защото не знаеш кой и защо е с теб. В момента, в живота му на пиедестал е поставена любовта. Има семейство и споделя, че се чувства повече от щастлив.

 

Радостина Павлова
кореспондент на в. "България"

 

АНКЕТА

КЪДЕ БИХТЕ ЕМИГРИРАЛИ?
 

Реклама

www.vigdentalinc.com
Заповядайте в новооткрития зъболекарски кабинет на д-р Ива Арнаудова
www.navigationinc.net
The new innovation in the Transportation and Logistics industry
www.bulgaria-weekly.com
Вестник "БЪЛГАРИЯ" - Най-големият български седмичник в САЩ:
www.slavi-photography.com
Фотографския свят на Слави

Online Newspapers and Magazines
World's largest online newspaper and magazine directory for local, national and international news.

“Верея"
Училище за български народни танци
Банер

Партньори

Банер
Банер
Банер